Editörden

Editörden (Temmuz – 2012)

Sayın Meslektaşlarım, Üniversitemizin Tıp Fakültesi AVICENNA grubunun üyesi olarak kabul edilmiştir. YDÜ Tıp Fakültesi kaliteli eğitimi, eğitici kadrosu, altyapısı, yönetmeliği, en son teknolojiye sahip araştırma laboratuvarları ve modern eğitim hastanesi ile bu listeye kabul edildi.

Editörden (Mart – 2012)

Sayın Meslektaşlarım, Yakın Doğu Tıp Dergisi(YDTD) Mart 2012 sayısıyla ikinci yılına başlamış, ikinci cildin ilk sayısıyla sizlere ulaşmıştır. Yayın hayatına yeni başlayan bir dergi olsak da, meslektaşlarımızın yoğun ilgisini memnuniyetle görmekteyiz. Bu ilginin göstergesi olarak, yayınlanmak üzere incelemeye alınan bilimsel çalışmalar giderek artış göstermektedir.

Önsöz (Temmuz – 2011)

Değerli tıp mensupları, Tıp Fakültesi tarafından basılan Yakın Doğu Üniversitesi Dergisinin başlangıç sayısını sizlere sunmaktan çok heyecan duymaktayız. Uzun süren alt yapı ve hazırlık döneminden sonra, Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs Adası’ndaki ilk Tıp Fakültesini kurmaktan gurur duymaktadır.

Başlarken (Temmuz – 2011)

Değerli tıp mensupları, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yayın organı olan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Dergisi’nin (Near East University Medical Journal – NEMJ) ilk sayısı tıp dünyasına hayırlı olsun. 1988 yılında kurulan Yakın Doğu Üniversitesi bugün 55 değişik ülkeden gelen seçkin öğrencileri ile uluslararası bir kimlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’da yüksek düzeyde eğitim veren bir Üniversite’dir.

Editörden (Temmuz – 2011)

Sayın Meslektaşlarım, Yakın Doğu Tıp Dergisinin ilk sayısından 4 ay sonra, 2011 yılının ikinci ve birinci cildin son sayısıyla tekrar sizlerle buluşuyoruz. Bu vesile ile son 4 ay içinde Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz ile ilgili öne çıkan olayları paylaşmak istiyorum.